William van der meulen

William van der meulen

Voorzitter Nationale Oldtimerdag Lelystad

Een Alfa Romeo vernoemd naar een Italiaanse filmster

De Alfa Romeo Giulietta Sprint 1300 werd voor het eerst getoond op de Autosalon van Turijn in 1954. Een auto naar het ontwerp van de beroemde carrosseriebouwer Gruppo Bertone uit Turijn. Het verhaal gaat dat de auto is vernoemd naar de Italiaanse filmactrice Giulietta Masina die de hoofdrol vertolkte in de in 1954 uitgekomen film en Oscar winnaar 'La Strada'. Fetze en Lucie IJkema uit Sint Johannesga rijden in een Alfa Romeo Giulietta Sprint 1300 uit 1960. De auto werd op 13 april van dat jaar verkocht aan een liefhebber in Padua. In de zomer van 1998 verhuisde deze fraaie Italiaanse automobiel van The Gallery in Brummen naar Friesland. In 2004 was hij op uitnodiging van Alfa Romeo gast in Milaan tijdens het 10e lustrum van dit type. In 2012 waren de eigenaren gast tijdens de Mille Miglia en reden zij naar steden als Lucca, Pisa en Sienna. De auto heeft een 1300 cc motor met een vermogen van 65 pk. en een maximum snelheid van 165 km. per uur. "Maar met 130 km. per uur rijdt hij het meest comfortabel", vertelt Fetze IJkema.

Lees meer...

Sportcar van de broers Percy en Stanley Riley

Oldtimer Service Kranz uit het Duitse Straelen is al enkele jaren een graag geziene gast op de Nationale Oldtimerdag. Eigenaar Hubert Kranz brengt steeds opnieuw opmerkelijke en zeldzame oldtimer sportcars aan de start. Dat is ditmaal niet anders. Zo brengt hij een Riley 15/6 Tourer Light Kestrel uit 1937 mee naar Lelystad. De Riley Factory begon haar bestaan als rijwielfabrikant in 1890. In 1913 startte de autoproductie in de fabriek in Coventry. In 1938 naam de Nuffield Organization onder leiding van Lord Nuffield het eigendom over. De broers Percy en Stanley Riley maakten vanaf 1937 enkele jaren - tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog - bijzondere sportcars. De auto die zijn opwachting maakt op de Nationale Oldtimerdag is destijds verkocht aan Mr. Reginald Thompson, de oprichter van het Riley Register in Groot Brittannië. De auto kwam in 2008 in bezit van een Nederlandse eigenaar en die liet de auto volledig restaureren. Dit model 15/6 Tourer (speciaal voor rally's en hill climbs ontworpen) won al in het najaar van 1935 de Ulster Tourist Trophy (Noord Ierland). Uitgerust met een 4 cilinder motor en unieke Marchal koplampen is het één van 's-werelds eerste meest compacte sportcars. Na afloop van de oorlog begon Riley met de productie van saloons en convertibles in de RME en RMD serie.

Lees meer...

hommage aan de brandweer van Nieuwer Amstel

Al in 1795 ontstond de Ambachtelijke Heerlijckheid Nieuwer Amstel. In 1964 werd na enkele annexaties het resterende deel van de gemeente Nieuwer Amstel opgeheven en toegevoegd aan Amstelveen. Het Brandweerkorps van Nieuwer Amstel kreeg in 1882 de status van het eerste beroepsbrandweerkorps in ons land en in 1894 werd er een nieuwe brandweerkazerne in gebruik genomen op de hoek van de Van Baerlestraat, schuin tegenover het in 1888 gebouwde Concertgebouw. Grote  branden kreeg het korps te verwerken zoals op 18 april 1929 toen het Paleis voor Volksvlijt aan het Frederiksplein tot de grond toe afbrandde. Tussen 1921 en 1937 was de brandweerkazerne gevestigd aan de Kalfjeslaan op de hoek van de Amstelveenscheweg. Natuurlijk werden er in die jaren nieuwe voertuigen in dienst gesteld. Zo kwam er in 1925 een TT Ford Brandspuit met een opbouw met pomp van Van Bergen uit Heiligerlee, houten artilleriespaakwielen, een slanghaspel en koperen spuitstukken. Dat voertuig is nog steeds rijvaardig en wordt gekoesterd bij de Amstelveense brandweer, een korps dat nu deel uitmaakt van de Brandweer Amsterdam Amstelland. De TT Ford neemt vaak deel aan optochten, shows en officiële openingen en wordt onderhouden door oud-brandweerpersoneel uit Nieuwer Amstel. Het voertuig staat bij de RDW omschreven als een museumvoertuig en heeft de toestemming om te rijden onder her originele kenteken GZ-33213.

Lees meer...

Een Riley als voorbeeld van Britse schoonheid

Een Riley RMB Drophead Coupé Convertible uit 1950 is een prachtig voorbeeld van een Britse automobiel, gebouwd voor het toenmalige sociaal-maatschappelijke middensegment. Een grote doelgroep. Dit model Riley is gebouwd tussen 1945 en 1955 door een al lang bestaande, trotse en onafhankelijke automobielfabriek. Eerst gevestigd in Coventry, maar later verhuisd naar de MG Factory in Abingdon. Menno von Brucken Fock uit Almelo (secretaris van de Riley Club Holland) heeft een dergelijk 2-deurs automobiel, geregistreerd in het Austin Morris Riley Register. De crême kleurige glamoureuze Riley in uitmuntende staat heeft split-window frontramen, een authentieke houten interieurbekleding, rode lederen stoelen, een canvas huif met zichtbare landau-kapijzers in S-vorm, deuren met scharnieren aan de achterzijde, een 2.5 lt. motor, uit de spatborden doorlopende treeplanken. Het geheel doet denken aan de gouden maar voor eeuwig verloren ontwerpen van de vooroorlogse jaren. Van dit model zijn er 502 geproduceerd en nu zijn er nog slechts 40 exemplaren rijvaardig. Van het model zijn er 130 links sturend geëxporteerd naar de USA.

Lees meer...

Social media

Links en media

   

 

 

  

  

Nationale Oldtimerdag Lelystad (St. Mobiel Erfgoed Fleur de Lis)
Wijngaard 12 | 8212 CB  Lelystad | 0320-233014
KVK-nummer: 69870659 | BTW-nummer: NL858045722B01

Log in of Aanmelden

Log in met Facebook

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?