William van der meulen

William van der meulen

Voorzitter Nationale Oldtimerdag Lelystad

aandacht voor uniek 'varend erfgoed'

De komende Nationale Oldtimerdag schenkt in samenwerking met o.a. de KNRM, VSRP en 'Oude Glorie', naast een ongekend aantal historische automobielen, aandacht aan 'varend erfgoed'. De Bataviahaven biedt ruimte aan een vloot van historische reddingboten in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en aan klassieke zeilschepen van de Vereniging Stamboek Rond- en Platbodemschepen. Daarnaast zijn er een aantal opzienbarende klassieke schepen aanwezig met een aansprekende geschiedenis. Het Rijksvaartuig 29 is een voormalig vaar- en duik opleidingsschip van de Koninklijke Langmacht - Regiment Genietroepen - dat in 1954 werd gebouwd op de werf Van Eyk in Sliedrecht. Het voormalige stoomschip 'Hydrograaf' werd in 1891 gebouwd op de Rotterdamse scheepswerf 'Feijenoord' en was een opnemingsvaartuig in dienst van de Koninklijke Marine. In het begin van de Tweede Wereldoorlog week het schip uit naar Engeland waar het als logementschip dienst deed voor de mijnenveegdienst. Ieder jaar in december speelt het op tv een hoofdrol in vele kinderharten. De 'Jan van der Heyde II' is een voormalige authentieke blusboot van de Amsterdamse brandweer die in 1930 werd gebouwd op de Duitse Schiffswerf und Machinenbau August Pahl in Hamburg. Het schip bleef tot 1982 in actieve dienst. In 1971 speelde het een rol in de James Bond-film 'Diamonds are for ever'. De VSRP brengt haar vlaggenschip de boeier 'Ludana' (1892) naar de Bataviahaven. Het schip werd gebouwd op de scheepswerf 'Bernard' aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam in opdracht van Notaris Lette van Oostvoorne uit Leeuwarden.

Lees meer...

hubert en anja tribus erelid

Tijdens de vrijwilligersavond ter voorbereiding op de komende 33e editie van de Nationale Oldtimerdag zijn Hubert en Anja Tribus uit Lelystad tot hun verrassing benoemd tot erelid van de Nationale Oldtimerdag. Zij hebben gedurende meer dan twintig jaar zich ingezet voor de opzet, uitvoering en ontwikkeling van dit grootste oldtimerevenement van ons land. Zij leggen contacten met andere oldtimereigenaren en collectioneurs, nemen met eigen historische Franse automobielen deel, zetten op deskundige wijze de toertocht uit met aandacht voor de stad en de omgeving, assisteren op het dagsecretariaat, zijn een bijkans onmisbare schakel in de voorbereidende werkzaamheden en zijn ambassadeurs van de Nationale Oldtimerdag in de oldtimerverenigingen waar ze lid van zijn, tijdens beurzen en meetings en tijdens de verschillende evenementen waar zij met hun automobielen aan deelnemen. Voorzitter William van de Meulen overhandigde hen de bijbehorende oorkonde, een zilveren speld, manchetknopen met het logo van de Nationale Oldtimerdag, een bloemboeket voor beiden en een set onderhoudsmiddelen voor hun automobielen. Op de foto ziet u een Citroën C4G Commercial uit 1931 bij deelname aan de Friese Elfsteden Rally. Een klaterend applaus was hun welverdiende deel bij het toekennen van dit erelidmaatschap.

Lees meer...

Een ontwerp van Louis Renault

De 'Belle Epoque' collectie is uitgebreid met een Renault type D Tonneau uit 1901. De wagen is in het bezit van Gilbert Warning uit Zuidland (Voorne-Putten). Deze Renault is uitgerust met een De Dion-Bouton motor met een vermogen van 4.5 pk, goed voor een maximumsnelheid van omstreeks 40 km. per uur, is voorzien van 4 versnellingen (waarvan één achteruit) en heeft voor het eerst een stuurwiel in plaats van een vertikale stuurhefboom. Deze auto is volledig in originele staat zoals hij in Frankrijk is gevonden. De 4-persoons tonneau is ontworpen door Louis Renault en heeft van de Administration Nationale op 2 februari 1901 de goedkeuring voor productie gekregen. Een puur Franse historische automobiel met een gewicht van 500 kg. en met destijds een aankoopprijs van 4.500 FF (Franse francs).

Lees meer...

Cadillac 1904 opent de 'Classic Cadillac Parade'

De Nationale Oldtimerdag legt in haar programma een accent op het 23e lustrum van het vermaarde Amerikaanse automerk Cadillac. Het is nu 115 jaar geleden dat Cadillac werd opgericht en in 1903 verschenen de eerste automobielen (Model A). Uit die beginperiode zijn niet veel automobielen rijdend in privé bezit. Toch komt er een bijzonder fraaie vroege Cadillac haar opwachting maken om de 'Classic Cadillac Parade' te openen. Het is een Cadillac Model B Tonneau Touring, uitgerust met een Surrey Roof, uit 1904. De auto is in het bezit van Mr. Francois de Beuckelaer uit Westmalle (B). Dit model werd in januari 1904 geïntroduceerd, ontworpen door Henri Martyn Leland. De auto - rode lak met zwarte stryping -  heeft een doosachtige afneembare voorzijde met een verticale radiator, heeft Solar koperen lantaarns en kettingaandrijving. De auto heeft deelgenomen aan de jaarlijkse London to Brighton Run.

Lees meer...

Social media

Links en media

   

 

 

  

  

Nationale Oldtimerdag Lelystad (st. ECL)
De Veste 16-69 | 8231 JG  Lelystad | 0320-232173
KVK-nummer: 41023111 | BTW-nummer: NL815554199B01

Log in of Aanmelden

Log in met Facebook

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?