Het prototype van een Britse cyclecar

Mari van Uden uit Veghel (eigenaar van WOVU Classic Cars) brengt een zeer zeldzame cyclecar aan de start van de Nationale Oldtimerdag. Het gaat om een Whitgift Cyclecar uit 1909. Het is het eerste prototype dat in 1912 door Croydon Central Motorcar Company gedurende één jaar op de markt werd gebracht. Cyclecars zijn in feite de overgang van motorfiets naar automobiel. Een ontwikkeling van twee- naar vierwielers. Dit type automobielen werd gebouwd tussen 1908 en 1920. Het zijn kleine, lichtgebouwde en goedkope automobielen die zowel in Engeland als in Frankrijk werden aangeslagen in een laag belastingtarief voor registratie en voor de licenties om ze te bouwen. Het tarief was opgebouwd in gewichtsklassen en de cyclecars wogen alle minder dan 350 kg. In Groot Brittannië en Frankrijk waren ongeveer een dozijn van cyclecar bedrijven gevestigd.

Lees meer...

De best verkochte automobiel in de USA in 1903

Ransom E. Olds begon omstreeks 1880 in de Verenigde Staten met het bouwen van een prototype voor een automobiel en in 1900 kwam het definitieve ontwerp in productie. Al in 1903 was deze automobiel met ruim 3.900 exemplaren de best verkochte automobiel in Amerika en voorzien van een verbrandingsmotor. Het was een één cilinder aangedreven model met twee versnellingen en een motorvermogen van 4.5 pk. Theo Castricum komt naar  de Nationale Oldtimerdag met een volledig originele Oldsmobile R Curved Dash Runabout uit 1902. Deze wagen heeft goudkleurige striping, grote spaakwielen, messing kerosine veiligheidslantaarns en helmstok besturing. De curved dash (gebogen front) komt uit de koetsentijd en beschermde de passagiers tegen vuil, modder en mest dat de paardenhoeven achter zich opwierpen. Theo en zijn zoon Juri waren met deze Oldsmobile gewaardeerde deelnemers aan de London to Brighton Run in 2016.

Lees meer...

Topmobiel uit een nederlandse 'stal'

In ons land zijn verschillende hoog aangeschreven handelaren in historische automobielen gevestigd. Met enige regelmaat komt daar een nieuw bedrijf bij, geleid door de jongere generatie of een bestaand bedrijf krijgt een nieuwe jonge en enthousiaste eigenaar. Carrosso in Oldemarkt is er een mooi en aansprekend voorbeeld van. Directeur Robert Visser heeft regelmatig opvallende en exclusieve automobielen in zijn Overijsselse 'stal' die op een nieuwe eigenaar staan te wachten. Soms is het aan- en verkoopproces te mooi om waar te zijn. Zo heeft hij nu een werkelijk unieke Rolls Royce Phantom I Tourer uit 1926 tot zijn beschikking. Het type Phantom I is de opvolger van de vermaarde Rolls Royce Silver Ghost en kwam in 1926 op de markt, gefabriceerd in de fabriek in Derby (UK). De carrosserie is gebouwd door het in Engeland zeer gerespecteerde Windovers, een coachbuilder uit de lijst van bekende bedrijven (zoals James Young, Park Ward, Barker, Hooper, Thrupp & Maberley en Mulliner) die voor Rolls Royce (op bestelling) auto's opbouwden in een geheel eigen stijl. Een bedrijf waarvan de historie teruggaat tot 1600 als zadelmakers en harnasmakers. De Rolls Royce die door Carrosso tijdens de Nationale Oldtimerdag wordt gepresenteerd is er één uit de eerste productieserie. In 1929 werd de Phantom I (er werden er ruim 2.200 gebouwd) opgevolgd door de Phantom II.

Lees meer...

naaimachinemagnaat bouwt automobielen

Aan het einde van de 19e eeuw bestuurde Thomas White een bloeiende naaimachinehandel en die had onder de naam White Sewing Machine Company als vooraanstaande onderneming vorm gekregen. Maar de tijd stond niet stil. De vooruitgang was merkbaar en de zonen Walter, Windsor en Rollin besloten in 1900 gezamenlijk een nieuw bedrijf te starten onder de naam White Company of Cleveland en automobielen te gaan produceren. Een stap in het ongewisse met onder meer Locomobile als concurrent. Vader Thomas keek het met argusogen aan. De automobielen kregen een luxe vorm en werden aangedreven door stoomtractie. Arnoud Carp uit Hilversum brengt voor het programma-onderdeel 'Belle Epoque' (1890-1918) een unieke White D Tonneau Touring uit 1904 aan de start voorzien van een twee cilinder compound stoommachine. Deze automobiel heeft volop in de aandacht gestaan bij de deelname aan de London Brighton Run. 

Lees meer...

Social media

Links en media

   

 

 

  

  

Nationale Oldtimerdag Lelystad (st. ECL)
De Veste 16-69 | 8231 JG  Lelystad | 0320-232173
KVK-nummer: 41023111 | BTW-nummer: NL815554199B01

Log in of Aanmelden

Log in met Facebook

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?