Het programma van de Nationale Oldtimerdag kent een vaste opzet. Na binnenkomst staan de auto's op startnummer op hun locatie. Het publiek en de jury hebben zo alle tijd om de auto's eens goed te bekijken en te bewonderen. Na deze staande presentatie volgt een rijdend concours d'elegance. Dit concours is de start van een rit van circa 60km. in en om de Flevolandse hoofdstad Lelystad. Tot slot is er aan het einde van de dag de prijsuitreiking. Ook deze editie is de toegang gratis.

08.30 - 10.00 uur

Binnenkomst deelnemers onder muzikale begeleiding

09.00 – 11.00 uur

Juryronde I op locatie

10.00 – 17.00 uur

‘Eregalerij BMW 100’
Ford Mustang 50 Parade
12e lustrum Pionier Automobielen Club
‘Busvervoer Toen & Nu’

Presentaties van: Stoombrandspuit Gorinchem 1910, Stoombrandspuit Wormerveer 1901, ‘Busvervoer Toen & Nu’ met de eerste lijndienstbus van ons land (1924), Presentatie Historische Auto Ren Club (HARC) en gratis rondritten in een International American Schoolbus 1960

Optredens van: Blaaskapel ‘Pardoes’, Radio Barkas Vintage Tunes, Big Band ’Q-Buskers’, Wandelorkest ‘Hoetetoeters’ , DJ Beatford Truck, Dansgezelschap ‘DD Dance’ en Geer de brandweer.

Omlijsting locatie: Tentoonstelling ‘GEOrdende Ruimte in Beeld’ - Nieuw Land Museum, fototentoonstelling over de zeespiegelstijging ‘Where will we go’ - Nieuw Land Museum, Bataviawerf met rondleidingen, Batavia Stad Outlet Fashion, open Dag barketijn ‘Abel Tasman’ - Bataviahaven en een workshop over oldtimerfotografie van CameraNu.nl

Ieder jaar zijn er aantrekkelijke aanvullende activiteiten. Naast de 400 deelnemende automobielen zijn er opmerkelijke kijkobjecten en autopresentaties die het voor de liefhebbers tot een bijzonder gebeuren maken. In het aanvullende programma zitten dansgroepen, muziek, straattheater en een automobilia- en curiosamarkt met ruim 40 standhouders, een bungyjump en oude ambachten. Op het kinderplein staan springkussens, een kindercarrousel en een ijskar. Tevens is er een Kids Kartbaan.

11.30 – 14.00 uur

Officiële opening door de Burgemeester van Lelystad Margreet Horselenberg.
Uitreiking jubileumcertificaten aan de BMW deel-nemers door de plaatsvervangend ambassadeur van Duitsland in ons land Frau Verena Gräfin Von Roedern.
Concours d’Elegance met start toertocht.
Juryronde II tijdens rijdende presentatie.

16.00 – 17.00 uur

Bekendmaking winnaars alle leeftijdsklassen
Uitreiking State of Art Prix d’Elegance
Bekendmaking winnaar Turtle Wax Twinkle Show
Verkiezing ‘Best of the Show 2016 Vredestein Trophy’

17.00 –18.00 uur

Vertrek en uitzwaaien deelnemers

Social media

Links en media

   

 

 

  

  

Nationale Oldtimerdag Lelystad (St. Mobiel Erfgoed Fleur de Lis)
Wijngaard 12 | 8212 CB  Lelystad | 0320-233014
KVK-nummer: 69870659 | BTW-nummer: NL858045722B01

Log in of Aanmelden

Log in met Facebook

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok