‘Een passie voor rijdend erfgoed’

De Pionier Automobielen Club viert dit jaar haar 60e verjaardag, het 12e lustrum. Een feit dat niet onopgemerkt voorbij kan gaan. De club waarin leden met een zelfde passie voor automobielen die zijn gebouwd voor 1940 met elkaar delen. Een actieve club met toertochten, puzzelritten met een aansluitend etentje, koffiebijeenkomsten, buitenlandritten, uitwisseling van kennis en autogegevens en het steunen van elkaar bij restauraties en ingrijpende onderhoudsbeurten. Het is één van de oudste automobielverenigingen van ons land.

De PAC werd opgericht in 1956 in Hotel Des Pays Bas in Utrecht met als kenmerkend doel een rijdend museum te zijn van historische automobielen. Op dit moment heeft de PAC ongeveer 300 leden die samen bijna 400 automobielen bezitten en beheren. In 1959 kreeg de vereniging Koninklijke Goedkeuring en in 1965 accepteerde Prins Bernhard het beschermheerschap van de PAC.

Tijdens de Nationale Oldtimerdag zullen leden van de PAC hun passie tonen met het voorrijden van verschillende veteran, vintage en classic cars. Auto’s van zowel zeer bekende als volstrekt onbekende automerken uit onder meer Frankrijk, Engeland en de USA vanaf het begin van de automobielgeschiedenis. Voorzitter Nel Verstoep over de presentatie: “Het is goed om af en toe te laten zien welke een prachtig en museaal bezit wij als leden hebben. Cultuurhistorie mag je best delen met hen die dat evenzeer waarderen als wij, maar die niet de mogelijkheid hebben om een dergelijk bijzondere vervoermiddel aan te schaffen. We delen onze passie graag met elkaar en de Nationale Oldtimerdag is zo’n uitgelezen moment waarop we samen kunnen laten zien wie de PAC is, waar we voor staan en we ons verjaardagsfeest een extra feestelijk tintje kunnen geven”.

Social media

Links en media

   

 

 

  

  

Nationale Oldtimerdag Lelystad (St. Mobiel Erfgoed Fleur de Lis)
Wijngaard 12 | 8212 CB  Lelystad | 0320-233014
KVK-nummer: 69870659 | BTW-nummer: NL858045722B01

Log in of Aanmelden

Log in met Facebook

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok